Over mij

Ik ben Xaveer van Lokven, eigenaar van XL Producties.

Mijn carrière in de videowereld begint in Hilversum bij RTL 4.  Ik start als jonge video-editor. Ik monteer veel voor het RTL Nieuws, maar ook voor bijvoorbeeld Barend en van Dorp en de Vijf uur show met,…(kent u ze nog?) Viola Holt en Catherine Keyl. Tjonge, dat klinkt als de vorige eeuw! Maar jeetje,… dat is het ook!

Na 3 seizoenen verhuis ik binnen RTL naar de afdeling continuïteit, waar ik in een team verantwoordelijk ben voor de promotie van de zenders RTL 4 en RTL 5. Het is voor mij een goede leerschool en ik bereik met mijn werk een enorm publiek.

Toch lonkt de Brabantse roots. In september 1997 start Omroep Brabant met TV. Ik ben er vanaf de allereerste TV uitzending bij betrokken. Wat een rare move vonden mijn RTL collega’s dat destijds. ‘Je gaat toch niet werken voor een regio?’ Maar voor mij is het juist goed. Ik wil me graag verbonden voelen met het product en de doelgroep. Dat lukt bij Omroep Brabant uitstekend, 21 jaar lang! Totdat ik 1 juli 2018 ook daar afscheid neem en voor mij de tijd rijp is voor een volgende stap, die nog beter bij mij past. Ik start XL Producties, mijn eigen videoproductie bedrijf! Nu kan ik video’s  maken voor een nog kleinere doelgroep: Mijn klanten! Nu kan ik rechtstreeks communiceren. Nu kan ik luisteren naar de vragen en wensen voor het beste videoproduct. Dat is voor mij ultiem werken. Ik vertaal uw ideeën naar het juiste videoproduct in elk videoformaat:  XL, L of gewoon intiem Small.